Αναλαμβάνουμε πρόληψη / καταπολέμηση  εντόμων, την υγεία και ασφάλεια προς τις βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων, τη βιομηχανία ξενοδοχείων, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, δήμους, γεωργικές επιχειρήσεις, κτηματομεσήτες και ιδιωτικές κατοικίες.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής και πλήρως ενημερωμένο απο εκθέσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια και την καταπολέμηση των τρωκτικών και εντόμων, το προσωπικό μας είναι ετοιμο να εξασφαλιστεί ότι το σπίτι και ο χώρος εργασίας σας παραμένουν απαλλαγμένα από επιβλαβείς οργανισμούς.

Τα έντομα με υγειονομικό ενδιαφέρον επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων.

Είναι βιολογικοί και μηχανικοί φορείς μικροβίων και ασθενειών.

Με τα τσιμπήματά τους μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδες και αλλεργίες.

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Για την εξόντωση των κατσαρίδων υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης, αυτό εξαρτάται απο το είδος της κατσαρίδας. Δύο από αυτούς είναι οι εξής ː Υπολλειματικός ψεκασμός και τοποθέτηση τροφοελκυστικού gel, εμείς εγγυόμαστε την εξολόθρευση των εντόμων μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή τής έλευσης των τεχνικών μας.

Οι κατσαρίδες (cockroaches) υπάγονται στην υπόταξη Blattaria, της τάξης Dictyoptera και υπάρχουν περίπου 3.500 είδη κατσαρίδων. Από μελέτες σε απολιθώματά τους διαπιστώθηκε ότι ζούσαν πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια. Τα περισσότερα είδη ζουν στα δάση και είναι έντομα παμφάγα. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την επιβίωση και τον πολλαπλασιαμό τους είναι η ΤΡΟΦΗ, το ΝΕΡΟ, και η ΥΓΡΑΣΙΑ.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Τα πιο σημαντικά είδη, από άποψη δημόσιας υγείας στην Κύπρο, είναι:

1. American Cockroach - Periplaneta americana.

2. German Cockroach - Blattela germanica

3. Oriental Cockroach - Blatta orientalis

4. Brown Banded Cockroach – Supella longipalpis ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

 

Έχουν αναγνωριστεί παγκόσμια γύρω στις 3.000 είδη κουνουπιών. Από άποψη ταξινόμησης, όλα τα κουνούπια ανήκουν στην τάξη Diptera και την οικογένεια CULICIDAE με δύο σημαντικές υπο-οικογένειες, ANOPHELIΝAE/ ΑΝΩΦΕΛΗ και CULICINAE/ ΚΟΙΝΑ που έχουν αναγνωριστεί στον τόπο μας

ΜΥΓΑ

Τα ιπτάμενα έντομα είναι πολύ ενοχλητικά και οι μύγες ακόμη περισσότερο. Καλέστε μας και με τους σωστούς τρόπους αντιμετώπισης θα τις εξαλείψουμε, βέβαια οι τρόποι ποικίλουν αναλόγως τον χώρο που βρίσκονται,οπότε είτε με μορφή επιχρίσματος είτε με εντομοπαγίδες θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Αναπτύσσεται στη λάσπη ή στα λύματα των αποχετεύσεων, δε δαγκώνουν, δεν έχουν οποιαδήποτε υγειονομική ή οικονομική σημασία. Έχει μήκος 1/10″ (2,5 mm).  Δεν πολυπετούν, κάθονται στους τοίχους και οροφές, προκαλούν οχληρία με την παρουσία τους

 

 

 

 

ΚOΡΙΟΙ

Η απεντόμωση-εξόντωση των κοριών απαιτεί εξειδίκευση και εμείς την έχουμε!!!Οι επιστήμονες γεωπόνοι και τεχνικοί μας έχοντας τεράστια εμπειρία στο πρόβλημα των κοριών εξολοθρέυουν τους πληθυσμούς αυτών συνήθως από την πρώτη επίσκεψη στον χώρο σας, χωρίς επιπλέον επισκέψεις.Εμείς θέλοντας να προστατέψουμε τους πελάτες μας απο άσκοπες δαπάνες εγγυόμαστε με μια εφαρμογή και μέσα σε ένα δεκαήμερο περίπου να εξαφανίσουμε τον πληθυσμό των εντόμων.

Οι κοριοί (bedbugs) είναι αιμομυζητικά, άπτερα καστανόχρωμα έντομα και ανήκουν στην οικογένεια Cimicidae, της τάξης Hemiptera. Το σώμα τους 1/4″ (6 mm περίπου) έχει σχήμα οβάλ και είναι ραχοκοιλιακά πεπλατυσμένο. Αυτό τους επιτρέπει να κινούνται με ευκολία και να κρύβονται σε στενούς προστατευτικούς χώρους, όπως είναι οι ρωγμές τοίχων, οι ταπετσαρίες, ενώσεις στα κρεβάτια, στρώματα, έπιπλα κ.α.

 

 

 

 

ΨΥΛΛΟΙ

Η απεντόμωση των ψύλλων ειδικότητα μας,ο συνδυασμός εντομοκτόνων και προνυφοκτόνων είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος εξάλειψης των ψύλλων,έτσι ψεκάζοντας επιφάνειες και σημεία που οι ψύλλοι εναποθέτουν τα αυγά τους θα έχουμε σίγουρα αποτελέσματα.

Οι ψύλλοι είναι μικρά 1/16″ - 1/8″ (1,5- 3mm), άπτερα έντομα με σώμα πλευρικά πεπλατυσμένο και εφοδιασμένο με πολυάριθμες σκληρές τρίχες χρώματος κοκκινοκαστανού έως ανοιχτού μαύρου. Άλλα μορφολογικά χαρακτηριστικά των ψύλλων είναι το μεγάλο μέγεθος του τελευταίου ζεύγους των ποδιών, που τους επιτρέπει να κάνουν άλματα (8 ίντζες κάθετα και 16 ίντζες οριζόντια) και οι κεραίες με τρεις αρθρώσεις σε προστατευτικά αυλάκια (grooves). Δαγκώνουν περίπου 10 φορές την ημέρα και απομυζούν αίμα μέχρι 15 φορές περισσότερο από το βάρος τους

 

 

 

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

Η απεντόμωση των μυρμηγκιών με τα σωστά σκευάσματα και την εμπειρία μας γίνεται έυκολη υπόθεση, θα χρειαστούν 4-5 μέρες ωστε να εξαλειφθεί η αποικία τους τοποθετώντας ένα ειδικό τζέλ ή κόκκους προσέλκυσης σε ρωγμές και ανοίγματα του κτηρίου τα οποία θα μεταφέρουν στην φώλια τους και θα εξοντωθούν εξολοκλήρου. 

Τα πιο γνωστά είδη μυρμηγκιών σε κατοικημένους χώρους στην Κύπρο είναι:

 1. Odorous House Ant (Lasius niger) “Black Ant”  Mέγεθος 3-5 χιλιοστά   Χρώμα καφέ - μάυρο

 2. The thief ant ( Solenopsis molesta)  Mέγεθος 1-1,5 χιλιοστά   Χρώμα κιτρινο - καφέ 

 3. The pharaoh ant ( Monomorium pharaonis)  Mέγεθος 1,5-2 χιλιοστά   Χρώμα ελαφρύ κίτρινο –καφέ

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα, ζούν στο έδαφος, στις σχισμές των τοίχων, σε ξηρούς κορμούς δέντρων κ.λ.π.  σε αντίθεση με τα άλλα έντομα χαρακτηρίζονται από την μακροζωία τους (εργάτες μέχρι 7 χρόνια και βασίλισσες μέχρι 15 χρόνια)

 

Υπάρχουν πάνω από 10.000 είδη μυρμηγκιών σ’ όλο τον κόσμο.  

 Τα κυριότερα χαρακτηριστικά  είναι:   

Γονατοειδείς αντένες (τσακισμένες / elbowed antennae), 

 Τρία εμφανή χωρίσματα (κεφαλή, θώρακας και κοιλιά), 

Τέσσερα μεμβρανοειδή ή διαφανή φτερά στους αναπαραγωγικούς της  κοινωνίας,     από τα οποία τα δύο μπροστινά φτερά είναι μακρύτερα από τα πίσω,   

Έχουν μασητικούς στοματικούς τύπους.

 Τα μυρμήγκια ζουν κατά ομάδες δημιουργώντας κοινωνίες και έχουν πλήρη μεταμόρφωση (αυγό, προνύμφη, νύμφη και τέλειο) με μία ή μερικές βασίλισσες, τις νύμφες, πολλές άγονες εργάτριες και τα αρσενικά. Τα μυρμήγκια σε μία κοινωνία δεν είναι όλα τα ίδια. Κάθε τύπος εκτελεί μία ειδική εργασία έτσι ώστε να δημιουργείται μία αλληλοβοήθεια και συνεργασία στην προσπάθεια επιβίωσής τους.

 Ο πολλαπλασιασμός τους γίνεται με τους αναπαραγωγικούς της κοινωνίας (μυρμήγκια με φτερά οι οποίοι εξέρχονται από τις φωλιές τους καλοκαιρινούς μήνες σε μεγάλους αριθμούς).

 Μετά την μεταξύ τους γονιμοποίηση τα αρσενικά πεθαίνουν και οι θηλυκές βασίλισσες χάνουν τα φτερά τους και στη συνέχεια επιλέγουν τις φωλιές τους για να δημιουργήσουν νέες κοινωνίες.  Σαν αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου επεκράτησε η ρήση «έδωκεν ο θεός φτερά στον λίμπουρο για να πετάσει και να ππέσει να σκοτωθεί»

 Όταν τα μυρμήγκια εισέρχονται στα κτήρια δημιουργούν προβλήματα, μολύνουν το φαγητό και μερικές φορές δημιουργούν καταστροφές και στο κτήριο. Μερικά μυρμήγκια επίσης δαγκώνουν και κεντρίζουν προκαλώντας διαταραχές υγείας. Σχετικά, όμως, λίγα είδη μυρμηγκιών εισβάλουν στα σπίτια και στα κτήρια και ακόμα λιγότερο φωλιάζουν στο εσωτερικό τους.